Zapisano u talogu kafe

Sa kafom se može uživati na razne nacine, ali samo jedan put vodi do njenog tajanstvenog prorockog kazivanja. Pored dara za otkrivanje pojedinih likova i simbola u šaljici, potrebno je i maksimalno da koristite intuiciju i maštu.

Gotovo da nema covjeka da bar jednom poslije ispijene kafe nije pogledao u soljicu, pokušavajući da otkrije likove i figure koje su, igrom slučaja, ostale »ugravirane« na dnu ili na stranama soljice. Dabome, kako se na Balkanu troši više kafe od bilo kojih drugih napitaka, dokone »kafedžije« sasvim su se dobro verzirali za proricanje sudbine sto je iscrtava talog kafe.

Slatka kao ljubav…

kafa-slatka-kao-ljubav
Tako su spojili dva zadovoljstva: kafu kao svojevrsni užitak i prastaro čovjekovo nastojanje da bar malo otskrine vrata budućnosti (sudbine) kako bi saznao šta ga očekuje!
Ipak, gledanje u šoljicu za kafu nema dugu tradiciju. Od onog dana, prije nešto više od hiljadu godina, kada je u Etiopiji ili Jemenu otkrivena »quahva«, sto na arapskom znači »uzbuđujuća«, na svom neobičnom putesestviju do današnjih dana kafa je oduševljavala pjesnike, uzbudivala ljude željne ezotericnih iskustava; uz njen miris kovale su se zavjere, pravljene spletke, dizani ustanci i gušene pobune; za nju su se otimali kraljevi i velikodostojnici, otpočinjali ratovi, padale vlade, a drzave zapadale u teške ekonomske krize.

»Quahva« je na tom dugom i zanimljivom putu postala ono što je danas – kahva, kava, kafa, kofi, kafe…
“Kafa je” – zapisao je Taljeran – “crna kao davo, vrela kao pakao, čista kao anđeo i slatka kao ljubav!..”

I još nešto – ona pruža mogućnost da se zaviri i u budućnost. Ali, za proricanje sudbine i odgonetanje budućih događaja potrebno je znatno više od jedne ispijene šoljice kafe. Pored dara za otkrivanje pojedinih likova i simbola na dnu i na stranama šoljice, njihovog uprostenog značenja, potrebno je maksimalno da koristite intuiciju i maštu – da sa lakoćom vežete značenje jednog lika sa drugim, da objašnjavat sliku u globalu, kao i u pojedinostima. Puko objašnjavanje simbola nije dovoljno, ali je neophodno da znate njihovo značenje.

gallery (12)

Da biste naučili pravilno gledati u šaljicu (fildžan) neophodno je da znate još neka nepisana pravila, a ona su:
fildžan (ovalna šaljica bez drške) najpogodniji je za proricanje sudbine;
kafa mora da bude nesto jača, gušća i svježe kuhana;
pije se vrela, dok se talog još nije sasvim smirio;
pošto u šaljici ostane malo taloga, lijevom rukom šaljica se lagano okreće da bi se talog što bolje razlio. Kažu da je bitno da se ti pokreti ponavljaju tri ili sedam puta. Po volji!
šaljica se potom okreće otvorom prema tanjiriću i u tom položaju ostaje sve dok se u njoj talog blago ne osuši. Ako se ranije diže, onda šaljicu treba sa tanjirića staviti na neku krpu kako bi posušila tečnost sa njenih rubova.
Ne preporučuje se nikakvo nestrpljenje i podizanje šaljici svaki čas, jer je na taj način moguće pokvariti prvobitne simbole.
Prije nego sto počnete “gatati” neophodno je dobro da osmotrite kompletnu “sliku”. Što su likovi i simboli bliži vrhu šolje, to će se dogadaji koje oni simboliziraju brže odigrati. Oni koji se nalaze pri samom dnu govore o događajima koji su u toku, koji prolaze ili su već prošli. Likovi sa dna šaljice najčešće predskazuju neprijatne događaje vezane za posao i finansije.
Treba znati da objašnjenja sudbine leže isključivo u TUMAČENJU KOMBINACIJA SVIH SIMBOLA, odnosno njihovom povezivanju u jedinstvenu priću. Upravo zato morate razvijati svoju intuiciju i maštu, a kada “čitate” iz šaljice to činite neopterećeni bilo kakvim podacima koji su vam poznati, a odnose se na život onoga kome predskazujete budućnost.
“Pečat” kompletnom proricanju iz taloga kafe daje završni čin – “klijent” kažiprstom desne ruke pritiska dno šaljice i istovremeno pomišlja na jednu jedinu želju. Hoće li se ispuniti? Analizom otiska, a postujući objašnjenja simbola (“tumač simbola”), vi ćete mu znati odgovoriti na to pitanje.
Idealno vrijeme za gatanje je period punog mjeseca, a gata se samo u vremenu od izlaska do zalaska sunca!
Jedini dan kada se ne preporučuje gledanje u šaljicu za kafu jeste – nedjelja!

Šta je jos potrebno znati?
1. Kafa se kuha u maloj dozi – samo za onoga kome se predskazuje budućnost;
2. Kafi se ne dodaje ništa, nikakvi drugi sastojci, čak ni šećer;
3. Kafa se zajedno sa talogom izlijeva u šaljicu, pije se vrela, u nekoliko većih gutljaja.

Tumač simbola
Simboli i njihova objasnjenja samo su mali dio riznice likova koji su moguci. Naravno, ako u soljici vidite simbol za koji ne navodimo objasnjenje, pokusat cete ga sami objasniti i to, naravno, u kontekstu globalnog utiska, odnosno opsteg predskazanja. Nadalje, likovi u soljici ne moraju stopostotno liciti na likove koje objavljujemo. Naprotiv, sasvim je dovoljno da vas kao “proroka” oni podsjecaju na simbole koje u ovom tumacu objasnjavamo i da ih zatim tako tumacite. No, u svemu ovome potrebno je da masti pustite na volju. Neka ona tumaci simbole…
Dakako, za sve ovo potrebno je stvoriti stimung opustenosti. Onaj ko je napregnut, ko – po svaku cijenu – zeli da “trci” ispred dogadaja, da zloupotrebljava buducnost i dogadaje koji predstoje, tesko da ce uspjeti stvoriti atmosferu u kojoj se sudbina – vidi kao na dlanu.
Kafa voli opustenost i atmosferu istinskog uzivanja. Tek tada ce progovoriti svojim jasnim simbolima…

613225_1.jpgAŽDAJA, ZMAJ: Budite oprezni, jer vam prijeti neka opasnost. Moguc zestok sukob na poslu, svađa u porodici ili saobracajni udes ili neka nesreca.

613225_2.jpgAVION: Ocekuje vas nenadano dugo putovanje. Ako je lik aviona presjecen, moguca je neka nezgoda. Kakva? To ovisi od simbola koji okruzuju lik aviona.

613225_3.jpgBODEŽ: Prijeti vam neka neočekivana opasnost. Neko vas neprijateljski ne voli. Moguca zestoka svađa s osobom iz sredine u kojoj živite ili sukob sa predstavnicima vlasti…

613225_4.jpgBOLNIČARKA: Bolest u kuci. Ako je lik blizi rubu soljice, moguce da ce se razboliti neko od vasih najblizih, a ako je simbol pri dnu, moguca je teska bolest sa neizvjesnim ishodom…

613225_5.jpgBRAVA: Očekuje vas neka prepreka – možda na poslu ili na putu stvaranja karijere. Morate brizljivije planirati svoj zivot. Iznenadne poteskoca u realizaciji neke zamisli, koja vam je vazna u zivotu…

613225_6.jpgBREGOVI: Poteskoce na putu općeg napretka, pogotovo ako se iznad simbola nalaze mrlje u obliku oblacica, što bi moglo značiti da ćete sljedećih dana morati biti veoma oprezni…

613225_7.jpgBROD: Opravdani optimizam. Očekujte dobre vijesti i sretni događaji. Ulazite u sretni period koji je veoma povoljan za sve planove, ukljucujući i planove emotivne prirode…

613225_8.jpgCVIJET: Potvrda da će vam se sstvarice neka davnasnja zelja ili plan. Nemate razloga za zabrinutost. Otvorena su vam vrata za smjelije planove. Iskoristite ovaj period!

613225_9.jpgĆAJNIK: Ako je pri rubu šaljice predstoje vam dani radost, sreće i zadovoljstva, ako je blizu dna, izbjegavajte svađe i sukobe na poslu i u porodici. Moguća ogovaranje prema kojima nećete ostati ravnodušni.

613225_10.jpgČAMAC: Ako imate dvojbi ili ako ste u nekakvoj nezgodnoj situaciji, možete ocekivati pozitivan i zadovoljavajuci ishod. Stići će vam iznenadna pomoc od osobe od koje pomoć niste očekivli.

613225_11.jpgČASOVNIK: Ako je blizu ruba soljice – morate biti brzi u realizaciji planova; ako je u sredini – dolazi povoljan period, oporavak od bolesti, skladniji zivot, povoljnije fmansije; ako je na samom dnu – cuvajte se opasnosti, prijeti vam nesreca, teska bolest…

613225_12.jpgČEKIĆ: Ako je pri vrhu šaljice – savladat cete sve prepreke koje vam se nađu na putu: ako je na dnu šaljice – moguća svađa ili sukob u porodici, sa nekim ko vam je drag i koga ne biste željeli povrijediti.

613225_13.jpgČIZMA: Ako je pri vrhu šaljice – dobitak koji će vas obradovati; ako je na dnu šaljice – neuspjeh, blamaža, javna bruka… Ako je stopalom okrenuta prema rubu, predstoji vam dugo ali uspješno putovanje od kuce.

613225_14.jpgDRVO S KROŠNJOM: Ispunit ce vam se veoma bitna želja. Ako je na dnu šaljice – uspjet ćete izbjeci neki novčani gubitak, prevazici opasnost, otkloniti potencijalnu nezgodu, spriječiti nepovoljne tendencije u životu…

613225_15.jpgDIJETE (beba): Pozitivan simbol. Novo prijateljstvo koje će vam donijeti mnoge radosti i duševna zadovoljstva. Prinova u obitelji. Dobitak na igrama na srecu. Moguc uspješan posao, prtiznanje ili povišica ličnog dohotka.

164586_16.jpgEKSER: Ovo nije dobar simbol. On upozorava da biste svakako morali biti oprezni. Moguća nepravda na poslu ili u sredini do koje Vam je stalo. Čuvajte se tuđe zloba i ogovaranja. Naredni period vam nije naklonjen…

164586_17.jpgGLJIVA: Ako je pri rubu šaljice – nagovještaj neke promjene u životu. Moguća promjena sredine, selidba, dobitak; ako je pri dnu šaljice – uspjet cete se izvuci iz neke neprijatene situacije ili nevolje.Budite u narednom periodu oprezni.

164586_18.jpgGONDOLA: ako je gondola pri vrhu šaljice – simbol koji nagovještava nezaboravno putovanja; ako je u sredini šaljice – romantična ljubavna veza, emotivna sreća; ako je pri dnu šaljice – moguća svađa s voljenom osobom.

164586_19.jpgHARFA (muzički instrument): Pozitivan znak, simbolizira harmoniju u porodici, emotivna stabilnost, sreća u ljubavi, zadovoljstvo u obitelji – opća životna harmonija, koja će potrajati narednih dana.

164586_20.jpgINSEKT: Nepovoljan simbol. Najavljuje neraspoloženje i moguće brige. Možda vas očekuju dani neizvjesnosti i manjih briga, koje cete uspješno prebroditi. Ipak, budite oprezni. Svaka briga i svaka nevolja ako se zapusti, može prerasti u životni problem.

164586_21.jpgJAJE: Povoljan znak, znak napretka. Nagovjestava perioda koji ce donijeti uspjeh u svakom pogledu. Vrijeme je da se bavite novim projektima. Vase zamisli mogle bi se realizirati u ovom periodu. Zbog toga ne budite pasivni.

164586_22.jpgJAHTA (jedrenjak): Nepovoljan simbol. On govori da ste mozda okruzeni zlobom, neprijateljskim aktivnostima i zaviscu. To može prouzrokovati iznenadni neuspjeh u necemu i uticati da skrenete s uobičajnog puta. Budite oprezni!

164586_23.jpgJASTREB, ORAO (ptica grabljivica): Vrijeme je da budete oprezni. Moguc sukob sa pretpostavljenim. Moglo bi doći do suđenja, koje ste željeli izbjeći. Moguć sukob sa predstavnicima vlasti. Novčana kazna ili nepredviđeni izdaci.

164586_24.jpgJARAM: Upozorenje. Obratite pažnju – možda vas neko iskorištava, ruši vas ugled ili vas zloupotrebljava! Obratite pažnju na osobe s kojima se druzite, pogotovo na osobe za koje vjerujete da su vam iskreni prijatelji. Možda oni to i nisu!

164586_25.jpgJELA, BOR: Budite optimisti. Pred vama je povoljan period, koji treba iskoristiti za realizaciju korisnih zamisli i planova. Uspjeh u radu, u poslu, na stvaralačkom polju. Što je vise jela ili borova, to će vas uspjeh biti veci.

164586_26.jpgJEDNOROG: Osvrnite se oko sebe – neko vas potajno voli ili je zaljubljen u vas, a vi se ponašate ravnodusno. Razmislite o osobama s kojima se vidjate ili cesto razgovarate telefonom. One prema vama gaje emotivne osjećaje!

164586_27.jpgKIŠOBRAN: Simbol koji višestruko značenje. U svakom slučaju, bit ce vam potrebno neko skloniste, neka zastita, necija pomoc… Ako je kisobran otvoren, ne sekirajte se, naci cete zastitu; ako je zatvoren – ostacete nezasticeni!…

164586_28.jpgKIT: Afirmacija na osobnom i profesionalnom planu. Veoma ppvoljan simbol. On vam signalizira da biste narednih dana mogli dozivjeti neko priznanje ili uspjeh – u poslu, finansijama, u kreativnom radu, nauci, umjetnosti.

613225_29.jpgKLJUČ: Uspješno ćete razriješiti neku situaciju ili problem, koji ce vam otvoriti znacajne šanse i mogucnosti. Ako su dva kljuca ili ako se jedan nalazi pri dnu soljice, budite oprezni – prijeti vam neka opasnost, razbojnistvo ili pljačka.

613225_30.jpgKNJIGA: Simbol koji upozorava: ako je knjiga otvorena imat cete neprijatnosti sa vlastima, sudski proces, kazna, parnicenje; ako je knjiga zatvorena – predstoji vam tezak put da dokazete svoju nevinost ili neku istinu.

613225_31.jpgKOFER: Pred vama je zanimljivo putovanje, moguć odlazak u drugu sredinu, posao na određeno vrijeme u drugom ambijentu (gradu, drzavi, kontinentu…). Budite odlucni, jer ovo bi putovanje moglo da bude veoma značajno za vas dalji život.

613225_32.jpgKOMETA: Nova saznanja, vijest, pismo… Saznat cete za neku vaznu novost ili će vas neko iznenada posjetiti i saopćiti vam nešto važno što do sada niste znali. Dobro bi bilo da se pametno postavite prema toj novosti.

613225_33.jpgKONJ: Konj je edan od najugodniji i najboljih simbola i predznak. On nagovještava dobitak, prijateljstvo, iskrena veza, vjernost… U galopu – predstoje dobre vijesti; konjska glava – nova sentimentalna veza, skladna ljubav…

613225_34.jpgKORNJAČA: Budite oprezni narednih dana. Neko ce pokušati da vam raditi iza leda protiv vasih interesa. Moguća javna kritika ili nobjeda. Poteskoce na poslu ili u porodici. Nepovoljan period. Dug put do cilja…

613225_35.jpgKORPA: Pozitivan znak. Pri vrhu – prinova u porodici, uspjeh u poslu, uspjesno okoncanje neke zelje, projekta ili plana… Cvijece u korpi – priznanje, svecanost, drustveni uspjeh; ako je okruzena tackicama, budite oprezni, jer je moguc novcani gubitak!

613225_36.jpgKOZA: Budite oprezni. Okružuju vas neiskreni i nedobronamjerni ljudi. Ako se bavite finansijama, čuvajte se gubitka ili manjka. Nagovještaj problema financijske prirode. Otvorite četvere oči. Ne vjerujte nikome.

613225_37.jpgKRILA: Opustite se. Pred vama je veoma povoljan period za sve zamisli i aktivnosti. Moguće dobre vijesti, uspjeh na poslu, u životu ili sreća u odnosima sa onima koje volite. Moguce javno priznanje, pohvala, afirmacija…

613225_38.jpgKRČAG: Dvojbe, dileme, nedoumice… Neko od vas ocekuje da mu cim prije pomognete. Ako je krčag pri vrhu šaljice – nagovještaj dobrog zdravlje. Uspjesan period u svim aktivnostima i životnim situacijama.

613225_39.jpgKREVET: Ako je krevet ospremljen – trezvene i pametne procjene; ako je neuredan – mogući manji problemi lične prirode. Ipak budite oprezni u narednom periodu.

613225_40.jpgKRIŽ: Ako je križ pri vrhu šaljice, pun i ispunjen – uspjeh u nekom pothvatu, projektu, ispunjenje zelje, dobar i unosan posao… Ako je križ na dnu šaljice, prazan i bijel – to los predznak, moguća teska bolest, smrt u porodici…

613225_41.jpgKANDŽA: Budite oprezni narednih dana. Ovo je znak velike opasnosti. Vodite računa gdje i sta pričate, kakve planove zapocinjete i s kim se viđate i družite… Izbjegavajte urotničke priče i ne učestvujte u ogovaranjima drugih. Okruzeni ste neprijateljstvima.

613225_42.jpgKRUG: Veoma povoljan znak. On nagovještava da ćete uspješno okonćati neki posao ili neke aktivnosti. Ostvarit ćete neku želju, koja vam nije dala mira. Ako se upustite u realizaciju bilo kakvog plana, s uspjehom ćete ga realizirati.

613225_43.jpgKRUNA: Veova pozitivan znak – uspjeh u svakom pogledu. Moguća javna afirmacija, pohvale i priznanja. Sredina u kojoj zivite o vama ce početi pozitivnije da prosudjuje. Moguc bolji posao.

613225_44.jpgKROKODIL: Budite oprezni u narednom periodu. Možda vas vreba neka opasnost – nezgoda, saobraćajni udes, ozljeda na poslu, neprijatno iznenađenje… Nije vrijeme za bilo kakve planove, jer biste mogli da doživite krah.

613225_45.jpgKRUŠKA: Dobar znak – dobitak, finansijski uspjeh, nasljedstvo… Ako imate neke planove, sada ih pokusajte ostvariti; ako zelite da putujete, sada je prilika; ako zelite da promijenite posao, učinte te sada!

613225_46.jpgKUĆA: Simbol koji ima dvostruko značenje. Ako je pri vrhu šaljice – uspjeh na sentimentalnom planu, povoljno vrijeme za nove planove i poduhvate; ako je na dnu šaljice – nesporazumi u braku, raskid veze, moguć razvod…

613225_47.jpgKUPUS: Oprez. Vodite raćuna s kim se družite i s kim provodite svoje slobodno vrijeme. Ovaj simbol vas upozorava da ste okruzeni neiskrenim poznanicima, prijateljima i zavidljivcima. Mozda biste morali okreniti ploču.

613225_48.jpgKUNIĆ, ZEC: Ovaj simbol upozorava da vam nije čista savjest. Nesto vas pritisce. Imate nedoumice i strahove. Dobro razmislite o svojim potezima koje ste činili posljednjih mjeseci. Mozda ste prema nekome bili nepravedni i nekorektni.

613225_49.jpgKVADRAT: Ovo je sve skupa loš znak. On simbolizira sputanost, bezvoljnost, depresivnost, melanholija… Počnite pozitvno razmišljati. Nije u vasem zivotu sve crno. Trznite se iz letargije i krenite prema svjetlosti!

613225_50.jpgLABUD: Prolazite kroz veoma povoljan vremenski period u kojem ćete biti uspješni na svim poljima aktivnosti. Sklad u porodici, sloga, ljubav i sreca. Opće blagostanje. Pokušajte zadržati ove trendove!

613225_51.jpgLAKRDIJAŠ, LUD: Simbol naivnosti, lakoumnosti, neozbiljnosti… Pokušajte da ne shvatate stvari olako. Pogrešan potez mogao bi vas da unazadi i da vas učini neraspoloženim i nesretnim!

613225_52.jpgLASTAVICA: Nije dobro što prebrzo presuđujete i donosite važne odluke. Moguce iznenadno putovanje sa sretnim ishodom. U narednim danima budite oprezni i izbjegavajte dnošenje prebrzih odluka.

613225_53.jpgLAV: Ovo je dobar znak. On sugerira da ste okruženi dobrim, iskrenim i pouzdanim prijateljima. To bi vam moglo dati krila sljedecih dana u planovima i zamislima koji su vam na umu. Uspjeh u svakom pogledu.

613225_54.jpgLEPTIR: Nepromišljenost, lakomislenost, naivnost. Ako je leptir okružen tackicama, moguca laksa bolest. U svakom slučaju morali biste narednih dana malo pripaziti na sebe i na svoje postupke.

613225_55.jpgLJESTVE: Dobar predznak. Prolazite kroz sretni period života. Uspjeh u svakom pogledu. Napredak. Sreca i blagostanje u porodici. Odluke koje budete donosili, još će poboljšati vasu općenito povoljnu situaciju.

613225_56.jpgLINIJE: Dvojako značenje: ako su prave i jasne – doživjet ćete brz uspjeh! Ako su krive i nejasne, budite oprezni, jer prolazite kroz nejasnu životnu situaciju i svaka vasa odluka mogla bi se da odrazi na vas dalji život.

613225_57.jpgLIST: Povoljan period. Možda ćete dobit neku povoljnu vijest, neočekivano priznanje ili nagradu. Ako je više listova na dnu šaljice – očekuje vas više dobrih vijesti!

613225_58.jpgLONAC: Ovo je upozoravajući znak. Budite oprezni, moglo bi vam se desiti da naivno uletite u neku klopku i nepriliku. Izbjegavajte riskantne poteze i planove. Ne donosite brzoplete odluke.

613225_59.jpgLOPATA: Period teškog i napornog rada. Uspjeh uz naporan rad. Ako ste u poteškoćama, izaći ćete iz njih uz tegoban i neizvjestan period; ako ste u dugovima, ne brinite, ipak cete ih vratiti i stati na svoje noge.

613225_60.jpgLUK: – Ovo je los znak. Najava moguće bolest, nevolje u drustvenim aktivnostima; mogući problemi na poslu, izjalovljeni planovi, nesreca… Obratite pažnju na porodicu, moguće nevolje.

613225_61.jpgMASKA: Oprez. Ako ne budete oprezni moglo bi se desiti da budete zrtvom neke lazi, intrige ili obmane. Okruženi ste osobama koje nemaju dobre namjere i koji vas ogovaraju i o vama šire laži.

613225_62.jpgLJUDSKE FIGURE: Imajte na umu da ste u centru ste paznje. Da li vam je drustvo koje vas okružuje naklonjeno ili nije ovisi o simbolima koji okruzuju ljudske figure na dnu šaljicve.

613225_63.jpgMAČKA: Vi ste osoba koja nije prefrigana i koja prihvata ljude bez predrasuda. To nije uvijek dobro. Zbog te svoje osobine, bit ćete žrtvom lažnog prijateljstva, izdaje i nevjerstvo. Mogući gubici.

613225_64.jpgMORSKA SIRENA: Prolazite kroz veoma osjetljiv vremenski period. Nalazite se u delikatnoj situaciji – morat cete braniti svoj ugled i stavove. Ako uspjete nametnuti svoje mišljenje, otvorit ćete vrata uspjehu!

613225_65.jpgMAKAZE: Morali biste se zamisliti nad situacijom u kojoj se trenutno nalazite. Makaze simboliziraju mogući rastanak, žestoku svađu, opasan nesporazum, koji bi mogao imati dalekosežne posljedice. Ako su makaze na dnu soljice – velik gubitak!

613225_66.jpgMOST: Dobar znak. Ocekuje vas povoljan period i brz uspjeh. Vaša ce se očekivanja i želje ispuniti. Afirmacija u profesionalnoj karijeri, razumjevanje i sklad u porodici. Dobri odnosi sa (ne)prijateljima.

613225_67.jpgMEDVJED: Tromost i poteškoće na poslu i u životu. Budite oprezni, možda vam prijeti neka opasnost ili nevolja. Ako je medvjed na dnu šaljice – nepomirljivost, svađa, parničenje, sud…

613225_68.jpgMJESEC: Brojna znacenja: ako je pun – nova sentimentalna veza; u prvoj cetvrtini – promjena posla; u posljednjoj cetvrtini – moguca nezgoda; ako je okruzen tackicama – ljubavna veza ili brak iz racuna; ako je u njegovoj blizini zvijezda – razvod…

613225_69.jpgMETLA: Iako vam se, možda, čini nemogućim, u narednom periodu ćete uspješno razriješiti svoje najznačajnije probleme. To će vam pružiti šansu za izledne planove i u vas život unijeti dah realnog optimizma.

613225_70.jpgMAJMUN: Mogla bi se dogoditi neka bruka. Neugodnosti. Neko bi vas mogao pokusati izblamirati i javno poniziti. Obratite pažnju na one koji vas ne vole i koji pokusavaju umanjiti vase ljudske i profesionalne vrijednosti

613225_71.jpgMRAV: Nema ništa ljepše od aktivnosti koje volite i koje vam osmišljavaju život. Doživjet ćete očekivan uspjeh. Moguća najava porodičnog zadovoljstva, uspješne ljubavi, marljivosti, istrajnosti…

613225_72.jpgMREŽA: Ovaj simbol vas upozorava da budite oprezni. Moguće da vam prijeti neka zamka, koju su vam postavili oni koji vas ne vole! Svoje postupke u narednom periodu dobro odmjeravajte i ne zapocinjite nove projekte.

613225_73.jpgMUHA: Ako je mnogo muha – brojne brige u porodici i na poslu; ako je samo jedna muha, briga koja će vas zaokupljati, mogla bi se odraziti na vas status u društvu, na poslu i u porodici. Trebat ce vam snage i strpljenja.

613225_74.jpgNOŽ: Nepovoljan znak; kao i makaze mogao bi da znači – rastanak, prekid sentimentalne veze, razvod, promjena sredine i posla… Da biste preduhitrili nepovoljne događaje, budite oprezni u kontaktima sa onima koje volite.

613225_75.jpgNEMAN: Ako ništa ne poduzmete, uistinu vam prijeti golema nesreća. Budite oprezni i ne započinjite s novim projektima i planovima. Mogli biste doživjeti potpuni fijasko.

613225_76.jpgNOVČANIK: Dobitak. Ako je novčanik na dnu šaljice – neocekivan gubitak! Vaše financije nisu stabilne i imaju nepredvidive tendencije. Nije trenutak za ulaganje, niti za značajniju kupovinu.

613225_77.jpgMUŠKARAC: Ovaj simbol ima brojna znacenja: ako je pri vrhu – najava dragih gostiju; ako stoji ispruženih ruku – nenadano cete dobiti neki poklon, nasljedstvo…

613225_78.jpgOGRLICA: Ako je ogrlica ne raskinuta – okruženi ste iskrenim prijateljima, a ako nije – moguca smrt ili gubitak drage osobe. Ogrlica može da znači i sklad, zadovoljstvo i bračnu (ljubavnu) sreću.

613225_79.jpgOBLACI: Oprez, vrijeme radi protiv vasih interesa. Mogući gubici i nerješivi problemi. Oblaci su simbol nevolje i teški dani… Ne ulazite u konflikte i ne započinjite nove projekte.

613225_80.jpgOGRADA: Nailazite na prepreke. To je upozorenje da treba da obuzdate svoje želje i planove. Narednih dana uistinu ćete teško ostvariti svoje želje i planove.

613225_81.jpgOKO: Los znak. Vi ste pod neprijateljskom prismotrom. Okruženi ste osobama koje vam ne zele dobro i koji permanentno rade protiv vas. Moguća izdaja i novčani gubici.

613225_82.jpgPADOBRAN: Na dobrom ste putu. Samo tako nastavite. Uspjet cete izbjeci neku opasnost, koja prijeti vasem statusu u drustvu. Budite oprezni kod donošenja odluka.

613225_83.jpgPAKET: Iznenađenje. Kakvo? To ovisi o drugim znakovima koji okružuju ovaj simbol.

613225_84.jpgPALMA: Dobar znak – veliki uspjeh u svakom pogledu. Predstoji sretni vremenski period, kojeg bi bilo dobro iskoristiti za relizaciju značajnih projekata.

613225_85.jpgPAPAGAJ: Vi ste izloženi provokacijama: prate vas skandali i bruka, moguća javna blamaža…Pokušajte svojim ponašanjem ublažiti negativne trendove.

613225_86.jpgPAPRAT, BUJAD: Dobro razmislite i osmotrite ljude oko sebe. Možda ćete saznati za neko nevjerstvo ili neiskrenost – u braku, u prijateljstvu, na poslu, u životu…

613225_87.jpgPAS: Iskreno prijateljstvo. Ako je pas u trku – slijedi dobra vijest; ako je na dnu šaljice – neko drag vam je u velikoj opasnosti. Dani pred vama donijet će vam potvrde da ste zaslužili prijateljsku pažnju kojom ste okruženi

613225_88.jpgPAUK: Zašto pribjegavate nepoštenim planovima i priželjkujete ostvarenje lake zarade? Otrijeznite se – neko lukavstvo vam nece uspjeti. Posvetite se postenom zivotu, bez laži i intriga.

613225_89.jpgPAUN: Izuzetno povoljan simbol. Ako je paun raširenog repa – financijska dobit; ako su tačkice oko njega – siguran materijalni dobitak; ako je prstenu blizini pauna – sreća i blagostanje u braku.

613225_90.jpgPĆELA: Dobar predznak. Uspjeh u svakom pogledu. Ako je pćela pri vrhu šaljice – vrlo brz uspjeh ili financijska dobit. Roj pćela – afirmacija i uspjeh u javnom zivotu. Finansijska dobit, kao rezultat uspjeha u poslu.

613225_91.jpgPRSTEN: Ako je pri vrhu šaljice – nova skladna veza, brak na pomolu; ako je u sredini – nestabilna bračna ili ljubavna veza; ako je blizu dna – rastanak; ako je na dnu šaljice – smrt drage osobe, bliskog prijatelja, druga…

613225_92.jpgPTICA: Ako je u letu – ovih ćete dana dobit ćete dobre i radosne vijesti; ako ptica stoji na grani – ceka vas uspješan put. Posebno je srećan znak ako ptice lete u velikom jatu.

PUMPA: Posjeta nekog dragog prijatelja, koji će vam donijeti radosne vijesti. Moguće uživanje u plodovima rada u prošlosti. Afirmacija na osobnom planu.

613225_93.jpgPUŠKA: Ako je puška pri vrhu šaljice – život vam je ugrožen. Posebno je nepovoljan znak, ako je puška na dnu šaljice. Vrlo ste ugroženi. Morali biste potražiti zaštitu od onih kojima vjerujete.

613225_94.jpgPERO: Potpuno ste dezorijentirani. Vas život prolazi kroz nepovoljan period pun nestabilnosti, zbunjenosti i rasijanost. Najbolje bi bilo da ne poduzimate nikakve značajnije poteze.

613225_95.jpgPETOUGAONIK: Ovo je dobar predznak. Označava mir i harmoniju. Dani koji su pred vama, predstavljaju period stabilnosti. Zbog toga bi bilo dobro da ih iskoristite na najbolji način

613225_96.jpgPISMO: Vjest. Ako je nejasno – losa vijest; ako je okruzeno tackicama – gubici u finansijama; ako je okruzeno zvijezdom, ili vatrenim oruzjem, budite oprezni, mogli biste imati posla sa policijom.

613225_97.jpgPIŠTOLJ: Ne donosite nepromišljene odluke i ne kršte ljudske i zakonske norme. Moguće je s tim u vezi da imate problema, koji bi trajno uništili vas imidz i status u sredini u kojoj živite.

613225_98.jpgPROFIL: Predstoji vam novo korisno poznanstvo, koje bi moglo da igra značajnu ulogu u vašem životu. Ipak, budite oprezni i ne otvarajte odmah svoje srce. Moguće je i razočarenje.

613225_99.jpgPLANINE: Ako su planine jasne – predstoji velik uspjeh, ako su blago zaobljene – finansijski dobitak. Dani pred vama su pogodni za nove projekte. Imat cete financijskih uspjeha.

613225_100.jpgRAČVASTA LINIJA: Dvoumite se oko donošenja nekih važnih odluka. Niste sigurni u svoju intuiciju. Konsultujte se u krugu porodice. Dobro procijenite situaciju, ne budite brzopleti!

613225_101.jpgREPTIL: Okolnosti kroz koje prolazite ne idu vam na ruku. Budite oprezni i čuvajte se izdaje. Ogovaranje i zloba osoba koje vas okružuju, načini će vam nenadoknadivu štetu.

613225_102.jpgRIBA: Sad je prilika da uživate u svojim uspjesima. Afirmacija, sreća i uspjeh u svakom pogledu. Uspjesi na emotivnom planu. Pogodan period za nove projekte.

613225_103.jpgSJEKIRA: Ovo je veoma nepovoljan znak. Predstoje nerješive prepreke i teskoce. Da ne bi problemi i nevolje postale još veće, posvetite se saniranjem mogućih neuspjeha. Ne započinjite ništa novo!

613225_104.jpgSIDRO: Ako je sidro pri vrhu – predstoji uspjesno putovanje; ako je sidro na dnu – uspjet cete se izvuci iz poteskoca u koje ste upali; ako su oko sidra tackice – igrajte igre na srecu, finansijska dobit…

613225_106.jpgSLIJEPI MIŠ: Mogli biste imati neugodnosti i stvoriti nova neprijateljstva. Zbog toga izbjegavajte ogovaranja i intrige. Posvetite se svojim poslovima i zadrzite svoje interesovanje na sopstvene i obiteljske ciljeve.

613225_107.jpgSKELET, KOSTUR: Pred vama je dosta nepovoljan period, koji označava siromašenje i pobolijevanja. Ne započinjite nove projekte, jer biste mogli doživjeti potpuni neuspjeh. Moguća bolest u porodici, čak i smrt.

613225_108.jpgSLON: Nema potrebe za žurbu. Očekuje vas napredovanje, postepen uspjeh, siguran put… Ovo nije vrijeme za brzoplete planove i nevješte poteze. Korak po korak do konačnog uspjeha.

613225_109.jpgSOVA: Loš predznak – najavljuje tugu, suze, nesrecu, smrt, zatvor, tesku bolest, dane neutješne žalosti. Ako je pri vrhu šaljice, možda da označava stanje u porodici – nevjerstvo i izdaju.

613225_110.jpgSTAKLO: Okruženi ste poštenjem, čestitošću, iskrenošcu i povjerenjem… Naredni dani bit će povoljni za ostvarivanje životnih želja i planova. Iskoristite dane koji su pred vama.

613225_111.jpgSTO: Očekuje vas društveni uspjeh ili uspjeh u javnom životu. Pred vama su znacajni razgovori o poslu ili financijama. Mogući izgledni planovi u ostvarivanju financijskih projekata.

613225_112.jpgSTOLICA: Sasvim obar znak – napredak u poslu, braku, životu… Ako je stolica okružena tačkicama – predskazuje neku vecu financijsku dobit. Dobitak na lutriji ili sportskoj prognozi.

613225_113.jpgSTRIJELA: Nešto biste pod hitno morali poduzeti, jer su moguće loše vijesti. Neuspjeh u poslu ili ljubavi. Nepredviđen gubitak čiju ćete tragičnost tek sada saznati. Budite oprezni.

Dino Kafa / Sva prava zadržana / Developed by: AAnicic, Colosseum doo

///