Kafoalarm – buđenje kakvo ste oduvijek željeli

Da biste ostvarili svoje snove, morate prvo da se probudite, kaže jedna poslovica. Za mnoge od nas jutarnje ustajanje predstavlja najteži dio radnog dana, ali to bi uskoro moglo da se promijeni.

Britanski dizajner Josh Renouf tvrdi da ima rješenje kako da prijatno započnemo svoj dan. On je napravio alarm Barisieur koji će vas, umjesto dosadnog i monotonog zvuka, buditi prijatnim mirisom svježe pripremljene kafe. Alarm zaista “kuha kafu”, koja će vas probuditi u tačno određeno vrijeme, što bi trebalo da bude dovoljan podsticaj da ujutro lakše krenete u “nove radne pobjede”.

Vaše je samo da uveče, prije nego što odete na spavanje, pripremite svježe samljevenu kafu, po želji šećer i mlijeko, napunite svoj alarm, podesite željeno vrijeme buđenja i ujutro vas budi prijatan miris vašeg tek napravljenog napitka bez kojeg ne možete da započnete jutro.

Za one koji bi radije ujutro da popiju čaj (ne zaboravite dizajner je ipak Britanac), i to će biti moguće sa ovim alarmom. Uređaj takođe ima i USB port u koji možete da priključite svoj mobilni telefon da se puni.

Ovakav uređaj nije bilo jednostavno napraviti, jer komponente za njega ne postoje na tržištu, tako da je za dizajniranje dijelova i primjenu svih bezbjednosnih procedura bilo potrebno više od godinu dana. Autor kaže da, kada je riječ o kvalitetu i sigurnosti, ne smije da bude bilo kakvog kompromisa i tvrdi da je filter kafa koju pravi ovaj uređaj vrhunskog kvaliteta.

Pored toga, Renouf je posvetio dosta vremena proučavajući rezultate različitih studija o tome kako najproduktivnije i najljepše započeti radni dan i u većini tih studija pokazalo se da kafa djeluje pozitivno i relaksirajuće u našim prvim jutarnjim trenucima kada se probudimo.

Renouf je uspio već za svoj patent da prikupi oko 550.000 dolara na sajtovima Indiegogo i Kickstarter, koji omogućavaju prikupljanje donacija za ostvarivanje poslovnih ideja. To je, kako kaže, dovoljno da počne sa proizvodnjom ovog uređaja, a prvi kafo-alarmi očekuju se u septembru 2017. godine.

Kada se ovaj uređaj konačno nađe u prodaji, više nećemo imati opravdanja da ujutro ne ustanemo na vrijeme, kao ni za jutarnju nervozu. Sa kafom je, ipak, sve lakše.

Dino Kafa / Sva prava zadržana / Developed by: AAnicic, Colosseum doo

///